stories_page_title

stories_page_intro

Jean, 80 år

"Urologen foreslog strålebehandling […]. Jeg var lidt rådvild, med tanke på bivirkningerne som mine venner fik efter strålebehandling og beretningerne jeg læste i forskellige fora. Heldigvis forklarede en lægeven at der findes en ultralydsbehandling (Ablatherm® HIFU) med gode resultater.
I november 2004, da jeg var 76, blev det første termokirurgiske indgreb på en del af prostataen foretaget, med lokal bedøvelse. 5 dages indlæggelse, ingen smerte, og dagen efter udskrivelsen kørte jeg selv uden problemer hjem med bilen (50 km). Det opstod ingen bivirkninger (inkontinens, nedsat virilitet). I april 2005 blev der foretaget nyt termokirurgisk indgreb på den anden del af prostataen. PSA-værdien faldt, og den planlagte biopsi i oktober viste ingen svulst.
Jeg er nu næsten 81 og har det godt, med en uændret livskvalitet, mod på livet og gøremål som får dagene til at flyve af sted: socialt engagement (Rotary), intellektuelle sysler (IT, video), manuelle gøremål (gør-det-selv-arbejde, havearbejde), familieliv osv."

Boris, 83 år

"I 2001 bekræftede min urolog at jeg havde prostatakræft, og foreslog tre løsninger hvoraf Ablatherm® HIFU var en af dem. Urologen forklarede at jeg enten skulle opereres eller have strålebehandling, men at jeg også kunne opsøge professor Vallancien og få termokirurgi.
En ekspert forklarede mig om Ablatherm® HIFU-behandlingen. Det var ingen risiko som ved strålebehandling, sygehusopholdet var kort, med begrænset tab af urin og ingen efterbehandling.
Jeg blev overbevist, og fik termokirurgi 19. september 2003. Selve indgrebet gennem endetarmen er helt smertefrit. Jeg tror faktisk jeg sov et øjeblik under behandlingen.
Jeg følte nogle smerter de tre første dage. Jeg satte pris på at forlade sygehuset hurtigt, og er ikke inkontinent.
Jeg går stadig til opfølgning hos min urolog. Jeg har det godt, og mit PSA-niveau har vært stabilt siden det termokirurgiske indgreb."

Jacques, 70 år

"I oktober 2007 fik jeg diagnosen prostatakræft, og lægen foreslog at behandle mig med kirurgi, stråler eller brachyterapi. Jeg afviste radikal prostatektomi kategorisk. Strålebehandlingen bestod af 35 strålinger i 7 uger. Jeg syntes dette var for kompliceret." Derfor valgte Jacques brachyterapi eller indvendig strålebehandling – han kendte ikke til Ablatherm® HIFU.
De radioaktive korn blev sat ind marts 2008. "I december 2008, efter kontrolbiopsier viste at det var fare for tilbagefald, henvendte jeg mig til universitetssygehuset i Lyon for at overveje termokirurgi, den eneste behandling som gør det muligt at fjerne en allerede bestrålet prostatakirtel efter lokalt tilbagefald. Første gang jeg hørte om termokirurgi var fra min egen læge. Alle beretningerne jeg har kunnet læse (om Ablatherm® HIFU) understreger at livskvaliteten beholdes og jeg synes det er ærgerligt, at jeg ikke fik denne behandling fra starten."

Michel, 62 år

"Da lægen i 2007 sagde jeg havde prostatakræft på stadiet I, tilrådede han operation, mens min kones læge anbefalede overvågning – han var helt uenig i at det skulle foretages kirurgisk indgreb. Min læge forklarede at jeg havde valget mellem strålebehandling og radikal prostatektomi. Han fortalte aldrig om termokirurgi. Jeg valgte operation, og det fortryder jeg. Ingen havde sagt at jeg skulle bruge 3-4 trusseindlæg hver dag."
Efter 6-7 ugers rekonvalescens har jeg genoptaget cyklingen, og det hjælper mig med at eliminere inkontinensen, men jeg har følelsen af ikke at være den samme som før. Jeg ville ønske min urolog havde fortalt om Ablatherm® HIFU-teknologien. Jeg er i dag meldt ind i en patientforening, og håber at tingene udvikler sig og at andre får bedre muligheder end jeg gjorde."