Hvilke fordele får patienten ved Ablatherm® HIFU?

Quality of lifeIkke-invasiv behandling: hurtig tilbagevenden til en normal livsstil

Ablatherm® HIFU er en såkaldt ikke-invasiv behandling, dvs. at der ikke foretages kniv-indgreb og der opstår derfor ikke ar. Der er begrænsede bivirkninger på naboorganer som urinblærens lukkemuskel (kontinens) og de parasympatiske nerver som muliggør erektion. Ablatherm® HIFU-behandlingssonden føres ind i endetarmen. Derfra er der let adgang til prostatakirtelen, som ligger lige bag endetarmens væg.

En behandling uden stråler som kan gentages

I modsætning til stråler er ultralyd helt uskadelige lydbølger som blandt andet bruges i billedeundersøgelser under graviditet. Med HIFU-teknologien fokuseres ganske enkelt de samme uskadelige lydbølger, og de får højere intensitet for at opnå behandlingseffekt og behandle prostatakræft.

Tilpasset behandling: radikal eller "fokal"

Med Ablatherm® HIFU foretager urologen en specialtilpasset behandling ud fra prostatakirtelens anatomi, patientens valg og eventuelle tidligere behandlinger. Det kan besluttes at man kun behandler den syge del (fokal strategi), i modsætning til komplet (radikal) behandling for at beholde livskvaliteten maksimalt og begrænse konsekvenserne for omkringliggende væv.

Robotiseret behandling: præcision og sikkerhed

Urologen programmerer Ablatherm® HIFU-indgrebet og maskinen udfører det i mindste detalje, med millimeter præcision som en menneskehånd ikke kan klare. Ablatherm® HIFU er udstyret med mange automatiserede sikkerhedsanordninger og behandlingsparameterne følges i realtid så indgrebet foretages med optimal sikkerhed og effektivitet.
 

 

 

Last update: September 20 2010.